HYPERMODERNE ZAAGSTRAAT

We hebben geïnvesteerd in een hypermoderne computergestuurde zaagstraat. Voor de kenners: het gaat om een KTECH 502 van Imet, specialist op het gebied van zaagmachines.

Deze CNC-gestuurde lintzaag heeft een volautomatische invoer en afvoer, en stelt automatisch de juiste hoek in. Daardoor kunnen we nog sneller én nauwkeuriger werken. De KTECH 502 zaagt staven, buizen, massieve materialen
en profielen van staal, RVS en andere materiaalsoorten met hoge treksterkte, evenals lichte metalen. De maximale verstekhoek is 60° (zowel links als rechts).

Imet is een Italiaans topmerk. Het is al ruim vijftig jaar toonaangevend met linten cirkelzaagmachines die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van zaagkwaliteit, veiligheid en milieu.

Hypermoderne boorstraat

Sinds kort beschikken we over een nieuw CNC-boorcentrum. Deze hypermoderne ‘boorstraat’ van het topmerk CMA heeft meerdere aandrijfsystemen en is uitgerust met zestien verschillende gereedschappen. Daardoor kunnen we nog nauwkeuriger werken en nog meer bewerkingen in eigen huis uitvoeren.

CMA bouwt al boorstraten sinds 2002. De Duitse machinebouwer is met zijn state-of-the-art technieken wereldwijd een toonaangevende speler. Onze nieuwe machine (3RD) is dan ook uitgerust met de laatste generatie industriële PC-besturingen, servo-aandrijvingen en servomotoren van Omron. Met de techniek ‘onder de kap’ zit het dus wel goed.

Flexibeler en sneller

Maar wat voor u veel belangrijker is: doordat we nu nog meer bewerkingen in eigen huis kunnen uitvoeren, zijn we een stuk flexibeler en kunnen we kortere doorlooptijden bieden. Bovendien hebben we met deze stabiele boorstraat een zeer groot bereik: van heel klein tot heel groot, in zowel enkelstuks als kleine en grote series.

Dit zijn de bewerkingen:

– Flenzen boren
– Boren met standaard HSS-gereedschap
– Boren met HSS-Co snijplaatboren
– Boren met VHM
– Helixfrezen
– Kotteren
– Verzinken
– Tappen
– Boren in kokers
– Frezen in profielen
– Frezen in profielen met lasnaadvoorbereiding
– Vlakfrezen
– Contourfrezen
– Ruwfrezen
– Contourboren
– Vloeiboren